Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού.

Η ΣΜΥΝ είναι η παραγωγική Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού και ανήκει στην Ανώτερη Βαθμίδα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σ’ αυτήν εκπαιδεύονται οι μελλοντικοί μόνιμοι υπαξιωματικοί του ΠΝ ώστε μετά την αποφοίτηση να είναι ικανοί να ανταποκριθούν στα καθήκοντα της ειδικότητάς των.

Για να επιτευχθεί αυτό η εκπαίδευση εστιάζεται σε δυο βασικούς άξονες :

– Την κατάλληλη στρατιωτική και ναυτική αγωγή.

– Την αναγκαία θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση

Κατά τη διάρκεια της τριετούς φοίτησης στη Σχολή, επιλεγμένο προσωπικό, στρατιωτικό και πολιτικό, παρέχει την απαιτούμενη στρατιωτική και ακαδημαϊκή μόρφωση. Συγχρόνως επιδιώκεται να προσδοθούν στους Δοκίμους οι απαραίτητες στρατιωτικές και ναυτικές αρετές καθώς και να εξυψωθούν οι πνευματικές και ψυχικές δυνάμεις τους.

Η άθληση είναι ένα σοβαρό μέλημα της Σχολής και επιτυγχάνεται με τη συμμετοχή των Δοκίμων σε ατομικά ή ομαδικά αθλήματα, με ιδιαίτερη έμφαση στα ναυτικά, όπως η ιστιοπλοΐα, η κωπηλασία και η κολύμβηση.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησης οι Δόκιμοι συμμετέχουν σε μικρά εκπαιδευτικά ταξίδια (1-3 ημέρες) σε ελληνικά λιμάνια. Επίσης κάθε καλοκαίρι πραγματοποιείται ένα εκπαιδευτικό ταξίδι που διαρκεί ένα μήνα περίπου, σε λιμάνια της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, όσοι αποφοιτούν με επιτυχία, ορκίζονται λαμβάνοντας τον βαθμό του Κελευστή και τοποθετούνται στα πλοία και τις υπηρεσίες του Π.Ν ανάλογα με την εξειδίκευσή τους.

Οι υπαξιωματικοί που αποφοιτούν από τη Σχολή σταδιοδρομούν σαν μόνιμα στελέχη του Π.Ν μέχρι το βαθμό του Αντιπλοιάρχου.

Νέοι και νέες,

Με την ένταξή σας στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού εισέρχεσθε στην οικογένειά του, εξασφαλίζοντας μια αξιοπρεπή και γεμάτη εμπειρίες σταδιοδρομία, υπηρετώντας την Πατρίδα. Σας δίδεται η μοναδική δυνατότητα να αποκτήσετε επαγγελματική επάρκεια, να γνωρίσετε τη ζωή της θάλασσας και τις συγκινήσεις που προσφέρει καθώς επίσης να ζήσετε μια ζωή με ικανοποιητική αναγνώριση σε κάθε τομέα αυτής . Χωρίς να παραγνωρίζονται οι δυσκολίες που αναπόφευκτα υπάρχουν, όπως άλλωστε και σε κάθε επάγγελμα, σας προσκαλώ να διαβάσετε και τις υπόλοιπες σελίδες. Το Πολεμικό Ναυτικό σας περιμένει.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.