Αγαπητοί Επισκέπτες,

Σας καλωσορίζουμε στον Ιστοχώρο της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού.

Σκοπός της Ιστοσελίδας είναι η παροχή πληροφοριών σχετικά με την εκπαίδευση και τις δραστηριότητες της Σχολής, καθώς και η διατήρηση επαφής με τους αλλοδαπούς αποφοίτους.

Η πρώτη προσπάθεια για τη σύσταση Σχολείου Ναυτοπαίδων έγινε με το Διάταγμα της 17ης Μαρτίου 1879, το οποίο όριζε ότι «…το πλήρωμα του πάρωνος «ΑΘΗΝΑ» εξοπλιζόμενου μετά την αποπεράτωση της επισκευής αυτού, όπως χρησιμεύσει αυτού ως σχολείον υπαξιωματικών, ναυτών και παίδων…». Έκτοτε, η Σχολή εμφανίζεται και λειτουργεί μέχρι και σήμερα, με διάφορες κατά καιρούς ονομασίες και μεταστάθμευσε σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, όπως ο Πόρος, ο Ναύσταθμος Σαλαμίνας και τελικώς  στις 13 Αυγούστου 1991, η έδρα της Σχολής μεταφέρθηκε στην περιοχή ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ, στην οποία λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Στα εκατό και πλέον έτη λειτουργίας της έχει αποδώσει στελέχη στο Πολεμικό Ναυτικό που έλαβαν μέρος σε όλους τους πολέμους που συμμετείχε η Ελλάδα.

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού,είναι Ανώτερη Στρατιωτική Σχολή (ΑΣΣΥ) και ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.Είναι τριετούς φοίτησης και αποστολή της είναι:

Να παρέχει στους εισερχόμενους σπουδαστές, αφενός μεν την κατάλληλη στρατιωτική και ναυτική αγωγή, αφετέρου δε, την αναγκαία θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, καθώς και τεχνική κατάρτιση, με σκοπό, την απόδοση Υπαξιωματικών, που θα είναι ικανοί να ανταποκριθούν στα καθήκοντα της ειδικότητας τους.

Οι αποφοιτούντες Μόνιμοι Υπαξιωματικοί του Ναυτικού στελεχώνουν τα Πολεμικά Πλοία, τις Μονάδες και τις Υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού που ανήκουν.

Νέοι και νέες ,όσοι από εσάς επιθυμείτε να σταδιοδρομήσετε στο Πολεμικό Ναυτικό ως Υπαξιωματικοί,όσοι από εσάς νιώθετε ότι έχετε δύναμη μέσα σας να προσφέρετε στην Πατρίδα από την θέση αυτή και να ζήσετε μια ζωή γεμάτη συγκινήσεις και περιπέτειες δεν έχετε πάρα να διαβάσετε αυτές τις σελίδες.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη.